Thirza Hendriks

Trainer | Biomechanica Expert

Thirza Hendriks is de oprichter van Functional Horse Training, een internationaal georiënteerd bedrijf met als missie bewegingsfunctionaliteit van het (moderne) paard te optimaliseren of te herstellen. Deze missie wordt vormgegeven door middel van een internationaal educatiecentrum waar Thirza kennis van het paard ‘inside-out’ vertaald naar praktische trainingsoverwegingen ten behoeve van optimale functionaliteit van het paardenlichaam.

“Mijn doel is het herstellen van de functionaliteit van lichaam en geest.”

Thirza beschouwd zichzelf als student van het paard. Naast haar verschillende trainingsopleidingen, is ze op dit moment nog studerende op universitair niveau. In 2022 hoopt Thirza haar titel Master Equine & Veterinary Science in het buitenland af te ronden zodat zij ook officieel ‘paarden wetenschapper’ is.

Naast haar opleidingen, heeft Thirza in 2016 kennis gemaakt met baanbrekende werk van anatomist en onderzoeker Sharon-May Davis. Geïnspireerd door haar kennis heeft Thirza inmiddels meer dan 20 dissecties bijgewoond. Sinds 2019 maakt zij ook regelmatig deel uit van het dissectie team onder leiding van Zefanja Vermeulen. Daarnaast ondersteunt Thirza Equinestudies door de creatie van kennismateriaal (videos) en het trainen van de Bosnian Mountain Horses van Zefanja. Dankbaar voor de kansen die Equinestudies haar biedt, moedigt ze vele studenten aan om cursussen bij Equinestudies te volgen aangezien het een absolute must is voor elke paardenliefhebber!

www.thirzahendriks.com | info@thirzahendriks.com