Tamara Dorresteijn

Gedragstrainer | Passive Physio® | Hersenwerk

Haar missie is om paarden op zowel fysiek en mentaal niveau te ondersteunen, ze gaat voor een wereld waarin de belangen van het paard voorop staan in lijn met datgene wat we van ze vragen. Tamara Dorresteijn uit Lunteren richt zich op omgevingsmanagement, Hersenwerk en gedrag. Zij is ervan overtuigd dat die pijlers een enorme bijdragen kunnen leveren aan het vitaliseren van het individuele paard.

“Daar waar het paard de meeste tijd doorbrengt, valt de meeste winst te behalen.”

Als Biotechnicus is Tamara altijd al gefascineerd geweest van alle wat leeft en de samenhang van alle systemen. Ook het ontstaan van ziektes en de behandeling ervan. Vooral ziektes van het centrale zenuwstelsel. Op paardengebied heeft zij de 3-jarig opleiding tot gedragstrainer afgerond bij 2Moons – Petra Vlasblom en is vanaf 2016 opgeleid bij Equinestudies op het gebied van anatomie en biomechanica. Tamara heeft de opleiding tot Hersenwerk begeleider gevolgd en is tevens docent aan de Hersenwerk Academie. Ze verzorgt lezingen, trainingen, workshops en demo’s op het gebied van Passive Physio® en Hersenwerk. Tijdens de dissecties van Equinestudies is ze de huisfotograaf en doceert ze in de masteries over Passive Physio® en Hersenwerk.

Tamara is in 2016 via haar toentertijd tweejarige merrie Jillz bij Equinestudies terecht gekomen. Ze bood haar merrie aan voor dissectie onder leiding van Sharon May-Davis. Er was geen zicht meer op een goed leven voor Jillz. Hoe verdrietig ook, die drie dagen hebben ertoe geleid dat Tamara nu doet wat ze doet.

 

www.equinesolutions.nl | info@equinesolutions.nl | 06-12542238