Stephanie Groet

Stephanie Groet

Dierenfysiotherapeut | Revalidatietrainer | Houding & Zit

Stephanie Groet woont in Rheezerveen en is in het bezit van vijf paarden waarmee ze allround ruiter is in de basissport. Stephanie wil graag bijdragen aan een beter paardenwelzijn door eigenaren, ruiters en professionals te informeren en instrueren met haar eigen kennis en kunde. Ze is de eeuwige student altijd op zoek naar meer kennis om weer door te geven aan anderen.

“De oplossing voor de problematiek die ik tegenkom, benader ik altijd multidisciplinair.”

Stephanie is dierenfysiotherapeut, revalidatietrainer, houding en zit coach, chiropractor voor kleine huisdieren en osteopaat voor paarden in opleiding. Ze heeft de focus niet alleen op het behandelen van paarden. Ze vindt het juist heel belangrijk om ook te kijken naar het grotere plaatje. Waarom heeft een paard een strakke rug? Ligt dat aan de training, het zadel of de zit van de ruiter? Als een paard veel stress heeft in zijn lijf, wat kan daar de oorzaak van zijn. De oplossing is altijd multidisciplinair.

Stephanie is door haar paard Breezer in aanraking gekomen met het gedachtegoed van Sharon May-Davis en Equinestudies. Breezer had vage klachten en is uiteindelijk aangeboden voor een dissectie. Hieruit bleek dat ze ECVM had. Later is bij nog twee van Stephanie paarden ECVM gediagnosticeerd. Hierdoor is ze goed bekend met deze lastige problematiek, zowel als professional maar ook als eigenaar. Binnen Equinestudies is Stephanie docent voor een aantal cursussen, waaronder anatomie en biomechanica.

 

 

www.horsefit.nl | info@horsefit.nl | 06-10856998

Horsefit Stephanie Groet