Monique Staring

Tellington TTouch© instructor | Acupuncturist

Monique woont en werkt in het West Betuwse dorpje Deil waar ze een (humane) acupunctuurpraktijk aan huis heeft. Naast haar werk als acupuncturist geeft ze niet alleen les in acupunctuur en Chinese Geneeswijzen maar ook in de Tellington TTouch© methode. Beide vakgebieden hebben volgens haar veel met elkaar gemeen. Zo’n 25 jaar geleden kwam Monique met Tellington TTouch© in aanraking toen ze op zoek was naar antwoorden op de vele gedragsmatige en fysieke uitdagingen van haar paard. Aandachtig aanraken gecombineerd met langzame en gefocuste bewegingsoefeningen, is voor hen beiden ongelooflijk effectief gebleken.

“Langzame oefeningen met aandacht lijken bedrieglijk eenvoudig, maar The Art Of Wrapping is effectief én complex.”

Monique’s wetenschappelijke vooropleiding en eerdere werkervaring in onderzoek en beleid- en management in de gezondheidszorg, maakt dat ze de westers biomedische invalshoek goed kan verbinden met de meer complementaire inzichten uit de Tellington TTouch© en de Traditionele Chinese Geneeskunde. In juni 2021 heeft Monique de erkenning en kwalificatie Tellington TTouch© Instructor voor Paarden en Gezelschapsdieren ontvangen. Daarnaast is ze gediplomeerd en gelicentieerd acupuncturist, Tui Na en Gua Sha therapeut.

Sinds 2020 maakt Monique deel uit van het team van Equinestudies waar ze met veel plezier haar kennis van de TTouch© Bodywraps deelt. De Bodywraps zijn breed inzetbaar en bieden in vele opzichten een praktische ondersteuning voor paard en mens. The Art of Bodywrapping is bedrieglijk eenvoudig, maar in haar lesmodules neemt Monique je graag mee in de werking en de complexiteit van het zenuwstelsel. Een lichaamssysteem dat volgens haar nog te vaak over het hoofd wordt gezien in de dagelijkse omgang, training en revalidatie van paarden.

 

www.jingriver.nl | info@jingriver.nl | 06-51215109

Logo Monique Staring