Annette Timmer

Iriscopist

Annette Timmer woont in Naarden. Ze heeft twee paarden waarvan ze één nog actief rijdt. Annette is een echt paardenmens. Het omgaan met paarden is haar met de paplepel ingegoten doordat zowel haar grootouders als haar ouders altijd met paarden gewerkt hebben. Al op jonge leeftijd heeft Annette een manier gevonden in het benaderen van en werken met paarden waarbij paarden zich prettig en veilig voelen.

“Ik weet dat deze methode écht werkt en een verschil kan maken!”

Annette heeft een zeer sterke fascinatie voor het paardenoog. Het is dan ook geen verrassing dat ze zich hierin gespecialiseerd heeft. Annette is in staat om de iris van het paard uit te lezen. Na een opleiding in de humane iriscopie heeft ze de opleiding tot paardeniriscopie van Ellen Collinson gevolgd. Met die basiskennis heeft ze gedurende de afgelopen 10 tot 15 jaar een geheel eigen stijl ontwikkeld en haar kennis en ervaring enorm uitgebreid. Zeer veel paardeneigenaren in binnen- en buitenland heeft ze zo al geholpen om het gedrag van hun paard te begrijpen. Ook heeft ze paardeneigenaren via de iriscopie belangrijke informatie kunnen geven over de oorsprong van een probleem en de aandachtspunten met betrekking tot de gezondheid van het paard.

Omdat ze van mening is dat we het paard beter begrijpen en beter rekening kunnen houden met het paard als we weten hoe een paard kijkt, deelt Annette haar kennis graag. Sinds 2022 maakt ze deel uit van team van Equinestudies en voorziet ze ook onze cursisten van belangrijke informatie over het oog en het kijken van een paard.

paardeniriscopie@gmail.com | 06-55702303