‘Equine CSI’ en ‘The Bone Lady’. Sharon May-Davis is een ‘legende’ op het gebied van biomechanica en dissecties. Ze reist de hele wereld over om met therapeuten, trainers en ruiters te werken.
De cursussen die Sharon May-Davis geeft zijn een must voor therapeuten, trainers en ruiters die de bewegingen en prestaties van hun paard willen verbeteren en oplossingen zoeken voor problemen. Als jij de bewegingen van je paard wil begrijpen, dan zijn deze cursussen zeker voor jou.

Maak kennis met Sharon May-DavisSharon May-Davis

Sharon May-Davis is één van meest invloedrijke specialisten op het gebied van biomechanica en het muscolo-skelet van paarden. Door haar passie en toewijding voor haar vakgebied reist ze de hele wereld over om te werken met de top van wedstrijdpaarden. Sharon May-Davis is wereldwijd bekend als therapeut en wetenschapper op het gebied van equine. Ze heeft al meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van wedstrijdpaarden. Haar cliënten komen veelal uit Australië en bedekken ruim vier equine disciplines. Zij heeft de afgelopen vijftien jaar lesgegeven bij verscheidene opleidingen en is een graag geziene gastspreker bij veel seminars, exposities en workshops op internationaal niveau.

De bijnamen van Sharon May-Davis

In de afgelopen jaren heeft Sharon May-Davis twee mooie bijnamen gekregen: “Equine CSI” en “The Bone Lady”. Zij heeft deze bijnamen voornamelijk te danken aan haar onderzoek naar de anatomie van het paard. Door haar passie voor wedstrijdpaarden gecombineerd met haar uitgebreide kennis van de anatomie en atletische capaciteit van het paard heeft ze een aantal specifieke technieken ontwikkeld. Door haar onderzoek en behandelmethoden zijn de door haar behandelde paarden beter gaan presteren en is de atletische capaciteit van de paarden sterk verbeterd. Diverse gebroken records onderschrijven haar succes.

Deze successen hadden nooit kunnen worden behaald zonder een gedegen kennis van wat er onder de laag van haar en huid afspeelt.

Opleiding en techniek

  • M.App.Sc. (Rural) – 4 equine thesi B.App.Sc.;
  • (Equine) Advanced Certification Horse Management (1 year full time study);
  • Equine Body Work;
  • Advanced Equine Massage;
  • Equine Myofascial Release;
  • Equine Cranio-sacral Techniques;
  • Certificate of Honour (Honourary) Midway College Kentucky.

Sharon May-Davis in haar eigen woorden

The Bone Lady – vanwege mijn onderzoek naar de skeletstructuur van paarden
Equine CSI – omdat ik met regelmaat onderzoek doe naar de oorzaken van overlijden of blokkades bij paarden

Ik rijd al vanaf mijn vierde jaar paard. Ik ben competitief gaan rijden op veertienjarige leeftijd waarbij ik op Royal en National niveau heb gereden. Ik ben achterin de twintig gestopt met competitief rijden vanwege mijn gezinssituatie (2 kinderen). Ik ben vervolgens aan mijn academische opleidingstraject begonnen. Ik heb altijd een interesse gehad in de skeletstructuren van dieren. Mijn eerste post-mortem onderzoek bij paarden heb ik op éénentwintigjarige leeftijd gedaan. Ik ben op mijn vijfendertigste begonnen met het uitvoeren van secties. Rond die tijd ben ik ook begonnen met doceren. Ik heb gestudeerd bij het Australisch Museum en ben daar ook mijn eerste equine skelet gaan bouwen. In de verdere loop van de jaren ben ik gaan schrijven en heb verschillende publicaties gedaan. Op mijn veertigste heb ik mijn eerste kampioen mogen managen. Vervolgens ging het hard en ben ik internationaal gaan doceren en heb mijn academische studie verder opgepakt. Op mijn vijftigste had ik met meerdere Australische kampioenen gewerkt op de discipines: Eventing, Dressage, Endurance, Showjumping, Reining and Vaulting, plus representative horses in 4 disciplines. Op dit moment ben ik nog steeds mijn Phd aan het behalen.