Equinestudies

Alles wat we bij Equinestudies doen is één grote ontdekkingstocht, waarbij we niet één waarheid verkondigen maar het onderzoek ofwel de paarden het verhaal laten vertellen. Er is altijd ruimte voor nieuwe inzichten en kennis. We ontdekken de wereld van het paardenlichaam in al zijn aspecten, vanuit een onuitputtelijk verlangen naar kennis en het verbeteren van het paardenwelzijn.

 


 

In 2012 heeft Zefanja Vermeulen samen met Sietske Nobel Equinestudies opgericht. In 2013 regelde Sietske de eerste ontmoeting met Sharon May-Davis in Nederland. Zefanja zag Sharon vol passie aan het werk en werd gegrepen door haar kennis en liefde voor het paard.In 2016 ging Zefanja zelfstandig verder met Equinestudies en schoof Sharon May-Davis aan bij het team van Equinestudies en samen doen ze onderzoek naar onder andere genetische afwijkingen bij gedomesticeerde paarden in vergelijking met oerpaarden. Equinestudies organiseert, inmiddels met een professioneel team, cursussen en opleidingen over de anatomie en biomechanica van het paard.

Serieus leren met humor

Wij geloven in de kracht van eenvoud; oprecht en ongekunsteld, geen luchtfietserij of “kijk mij eens geweldig zijn”. Gewoon met beide voeten stevig op de grond. We vertrouwen op eerlijkheid en eigen verantwoordelijkheid van alle betrokkenen. Eenvoud zorgt ervoor dat je weet wat je wel en niet kunt verwachten van Equinestudies. We doen dit vanuit overtuiging en met enthousiasme. Onze lesmaterie is serieus en kan zwaar zijn. Daarom willen wij leren zo leuk mogelijk maken, met humor. Humor is de weg naar veerkracht, maakt blij en geeft energie. Het helpt ons om te relativeren en los te laten. Dus wordt er in elke vorm van onze educatie gelachen! Een ervaring die deelnemers niet snel meer vergeten.

The Bone Lady

Sharon May-Davis, een van onze docenten uit Australië, is een levende legende op het gebied van het paardenlichaam en dissecties. Ze is nooit gestopt met het zoeken naar de oorsprong van klachten die onze gedomesticeerde paarden hebben. In 2018 na vijf jaar intensieve training, heeft Sharon May-Davis Equinestudies haar licentie gegeven om alle cursussen op het gebied van anatomie en biomechanica te mogen geven.

Equinestudies werkt nauw samen met Sharon May-Davis en organiseert in Europa vele evenementen. Ook zijn we nauw betrokken bij de onderzoeken die zij leidt.