Het paardenvirus is me met de paplepel ingegoten. Als kind voornamelijk actief geweest in de wedstrijdsport.

Na een korte periode zonder paarden, kroop het bloed toch waar het gaan kon. In 2012 kochten we een prachtige accommodatie in de provincie Groningen, daar hebben we nu een kleinschalig paardenpension gerealiseerd waar de paarden 24/7 lekker buiten kunnen lopen (www.oudereiderhoeve.nl)

In 2014 ben ik begonnen met de opleiding tot gedragsdeskundige bij Petra Vlasblom/2Moons. Deze heb ik in 2017 met zeer goed resultaat afgerond. Tijdens mijn opleiding heb ik Jillz gekocht, een KWPN merrie van toen 6 maanden oud, met het idee dat ze met me mee kon groeien in de opleiding. Echter bleek Jillz fysieke beperkingen te hebben, die een progressief verloop bleken te hebben. In 2016 heb ik afscheid van haar moeten nemen.. Ik ben in contact gebracht met Equine Studies en heb de kans gekregen om haar aan te bieden voor een dissectie o.l.v. Sharon May-Davis. De expert op het gebied van anatomie en biomechanica. Wie weet kon zij mij wel vertellen wat Jillz al die tijd te parten heeft gespeeld? Stad en land zijn we met haar afgelopen, maar niemand kon concreet vertellen wat Jillz mankeerde.

Wel was duidelijk dat Jillz zo niet door kon, de keuze blijft moeilijk om te beslissen over leven en dood maar het was bijzonder en in geen woorden te vatten om haar lijf van binnen te bekijken. Ik ben bij de 3 daagse dissectie aanwezig geweest en die 3 dagen hebben mij doen besluiten dat ik alles maar dan ook alles wil weten over anatomie en biomechanica bij paarden, hoe zitten ze in elkaar, wat zegt de buitenkant me over de binnenkant en als ik train wat train ik dan eigenlijk.. In mijn werk paarden met gedragsproblemen is probleem gedrag door fysieke problemen een ontzettend grote groep. Wie ben ik om paarden nieuw gedrag aan te leren als er fysiek iets niet in orde is? Ik ben mij vanaf dat moment gaan specialiseren in fysieke en management gerelateerde problemen bij paarden.

Vanaf 2016 ben ik als teamlid aangeschoven bij Equine Studies, ik fotografeer en noteer alle bevindingen voor en tijdens de dissecties en waar nodig help ik mee. Dit zijn meerdere dissecties per jaar in zowel Nederland, als verder in Europa. Dit zijn leerscholen die niet vanuit een boek te leren zijn. En al deze kennis en ervaring deel ik heel graag weer in lezingen en trainingen.

Ik ben ervan overtuigd dat in samenwerken zoveel kracht zit. En dat maakt ook dat ik graag samenwerking aanga.

Ik ben als trainer aangesloten bij Dialoog tussen Mens en Paard (www.dialoogtussenmensenpaard.nl) en ben zeer actief en nauw betrokken bij Hersenwerk voor Paarden (www.hersenwerkvoorpaarden.nl) Ik geeft door heel Nederland demo’s en workshops.

Op mijn website zijn mijn dienste te vinden, wie weet zien we elkaar bij een training, lezing, demo of workshop!