Sharon May-Davis

‘Equine CSI’ en ‘The Bone Lady’. Sharon May-Davis is een ‘legende’ op het gebied van biomechanica en dissecties. Ze reist de hele wereld over om met therapeuten, trainers en ruiters te werken.
De cursussen die Sharon May-Davis geeft zijn een must voor therapeuten, trainers en ruiters die de bewegingen en prestaties van hun paard willen verbeteren en oplossingen zoeken voor problemen. Als jij de bewegingen van je paard wil begrijpen, dan zijn deze cursussen zeker voor jou.

Maak kennis met Sharon May-Davis

Sharon May-Davis is één van meest invloedrijke specialisten op het gebied van biomechanica en het muscolo-skelet van paarden. Door haar passie en toewijding voor haar vakgebied reist ze de hele wereld over om te werken met de top van wedstrijdpaarden. Sharon May-Davis is wereldwijd bekend als therapeut en wetenschapper op het gebied van equine. Ze heeft al meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van wedstrijdpaarden. Haar cliënten komen veelal uit Australië en bedekken ruim vier equine disciplines. Zij heeft de afgelopen vijftien jaar lesgegeven bij verscheidene opleidingen en is een graag geziene gastspreker bij veel seminars, exposities en workshops op internationaal niveau.

De bijnamen van Sharon May-Davis

In de afgelopen jaren heeft Sharon May-Davis twee mooie bijnamen gekregen: "Equine CSI" en "The Bone Lady". Zij heeft deze bijnamen voornamelijk te danken aan haar onderzoek naar de anatomie van het paard. Door haar passie voor wedstrijdpaarden gecombineerd met haar uitgebreide kennis van de anatomie en atletische capaciteit van het paard heeft ze een aantal specifieke technieken ontwikkeld. Door haar onderzoek en behandelmethoden zijn de door haar behandelde paarden beter gaan presteren en is de atletische capaciteit van de paarden sterk verbeterd. Diverse gebroken records onderschrijven haar succes.

Deze successen hadden nooit kunnen worden behaald zonder een gedegen kennis van wat er onder de laag van haar en huid afspeelt.

Opleiding en techniek

 • M.App.Sc. (Rural) – 4 equine thesi B.App.Sc.;
 • (Equine) Advanced Certification Horse Management (1 year full time study);
 • Equine Body Work;
 • Advanced Equine Massage;
 • Equine Myofascial Release;
 • Equine Cranio-sacral Techniques;
 • Certificate of Honour (Honourary) Midway College Kentucky.

Sharon May-Davis in haar eigen woorden

The Bone Lady – vanwege mijn onderzoek naar de skeletstructuur van paarden
Equine CSI – omdat ik met regelmaat onderzoek doe naar de oorzaken van overlijden of blokkades bij paarden

Ik rijd al vanaf mijn vierde jaar paard. Ik ben competitief gaan rijden op veertienjarige leeftijd waarbij ik op Royal en National niveau heb gereden. Ik ben achterin de twintig gestopt met competitief rijden vanwege mijn gezinssituatie (2 kinderen). Ik ben vervolgens aan mijn academische opleidingstraject begonnen. Ik heb altijd een interesse gehad in de skeletstructuren van dieren. Mijn eerste post-mortem onderzoek bij paarden heb ik op éénentwintigjarige leeftijd gedaan. Ik ben op mijn vijfendertigste begonnen met het uitvoeren van secties. Rond die tijd ben ik ook begonnen met doceren. Ik heb gestudeerd bij het Australisch Museum en ben daar ook mijn eerste equine skelet gaan bouwen. In de verdere loop van de jaren ben ik gaan schrijven en heb verschillende publicaties gedaan. Op mijn veertigste heb ik mijn eerste kampioen mogen managen. Vervolgens ging het hard en ben ik internationaal gaan doceren en heb mijn academische studie verder opgepakt. Op mijn vijftigste had ik met meerdere Australische kampioenen gewerkt op de discipines: Eventing, Dressage, Endurance, Showjumping, Reining and Vaulting, plus representative horses in 4 disciplines. Op dit moment ben ik nog steeds mijn Phd aan het behalen.

 

Zefanja Vermeulen

'Als kind heb ik me altijd verbonden gevoeld met paarden, en dit is nooit over gegaan. Het bevorderen van het welbevinden van deze prachtige, boeiende dieren is altijd een grote motivatie voor mij geweest.

In 2012 heb ik samen met Sietske Nobel het Equine studiecentrum opgezet. Met mijn achtergrond als Freestyle Trainer en Haptotherapeut heb ik mij vele Equine therapievormen eigen gemaakt. In 2013 Is Sharon May-Davis in mijn leven gekomen doordat Sietske haar naar Nederland heeft gehaald.Doordat ik Sharon May-Davis aan het werk zag vol passie ben ik gegrepen door haar kennis en haar liefde voor het paard.

Door de drukke bezigheden van Sietske in Australië heb ik in 2015 Equine studies doorgezet. Sharon bleef en Ik voel me ook een bevoorrecht mens dat ik zij aan zij met haar in Equine studies mag leren en werken.

Mijn grootste passie -het bouwen van Skeletten die ik in de dissectie heb gehad- is ook hetgeen waar ik haar altijd om supervisie kan vragen.
Naast dit alles zijn we in 2016 ook samen onderzoeken gestart, met als doel wat wij ontdekken zeker met jou te delen.'

- Zefanja

Katrin Renz

Kwalificaties - Katrin Renz

 • In 2005 behaalde ik mijn Bachelor en Master of Science aan de University of Hohenheim, Stuttgart. Mijn hoofdvak was Animal Science.
 • Ik behaalde in 2008 mijn Doctoraat in Animal Science aan de University of New England, Australië.
 • In 2010 behaalde ik mijn diploma Equine Podiotherapy, officieel erkend door de Australian Veterinary Association.
 • Ik run mijn eigen bekappingsbedrijf New South Wales, Australië sinds 2011. Hier voer ik bekapping uit als onderhoud, maar ook veel bekapping om medische klachten te behandelen. Ik behandel aandoeningen zoals hoefkatrol, hoefbevangenheid, arthritische problemen, overhoef, hoefwandscheiding, abcessen en seedy toe. Ik verzorg ook de overgang van beslagen paarden naar 'barefoot'.
Raquel Butler

Dr. Raquel Butler studeerde af als veearts aan de Melbourne University in 2004. Ze heeft in verschillende praktijken gewerkt, onder andere in Australië, het Verenigd Koninkrijk en Vanuatu. Ze heeft altijd een voorliefde gehad voor complementaire geneeskunde. Ze werkt tegenwoordig als full time Equine (80%) and Canine therapeut en heeft haar opgedane kennis geïntegreerd met haar kennis als veearts. Haar cursus is het resultaat hiervan.

Raquel is een Equine Muscle Release Therapy (EMRT®) en Canine and Cat Muscle Release Therapy (CCMRT®) specialist, momenteel rondt ze een opleiding Animal Biomechanical Medicine af. Ze heeft met Sharon May gestudeerd en wordt door haar gementord op gebied van Anatomie,  Biomechanica sinds begin 2013.

Raquel heeft de volgende studies gedaan:

 • Saddle fitting
 • Kinesio Taping
 • Masterson method
 • Craniosacral
 • Dr. Kerry Ridgeways integrative medicine to musculoskeletal problems.

She is ook de dierenarts / consultant voor McDowells Herbal Treatments in Bathurst.

 

Raquel over zichzelf:

'My aim is to bridge the gap between science and holistic medicine, revealing the improved outcomes by having an integrated approach to the animal. My Knowledge is constantly being expanded to enable me to provide your animal with an integrated holistic approach to achieve the optimal results. I look forward to working with you to devise the best program for your animal – emotionally, physically and mentally.'

- Dr. Raquel Butler BVSC, mCIVT, Integrated Veterinary Therapeutics