Dissectie: Wat vertelt de buitenkant jou over wat er van binnen gebeurt?

Vaak zitten problemen diep verscholen. Toch geeft dat wat je kunt zien en voelen wel aanwijzingen, zoals verstrakkingen, droogheid, variatie in kleur of temperatuur. Wanneer je aandacht hebt voor deze details, ontdek je dat er een schat aan informatie voor je ogen verschijnt. Tijdens de Dissectie van het gehele paard neemt het gespecialiseerde team getraind door Sharon May-Davis jou mee in het vakgebied waarin ze wereldberoemd is geworden:” What does the de inside of the horse tell you about its life?”

Inhoud van de cursus

Dissectie van het paardDoor middel van een dissectie kun je zien en ervaren wat er zich onder de huid bevindt. Je krijgt als therapeut, trainer, zadelpasser, bit fitter, hoefverzorger en ruiter een beter beeld over het ontstaan van problemen en klachten. Natuurlijk hebben we het ook over de invloed van deze klachten op het lichaam van het paard en wat jij kunt doen om deze te voorkomen en op te lossen. Wat voor een effect hebben verschillende soorten bitten in de mond op de beweging van het Hyoid of op de beweging van het achter- of voorbeen? Ook de bewegingsbeperking van zadels wordt onderzocht.

Je onderzoekt de verschillende lagen van het paard, hoe ze hun eigen functies hebben en tegelijkertijd deel uit maken van het geheel.
De verschillende aspecten van het lichaam staan in verbinding met elkaar. Wat speelt er onder de huid, wat gebeurt bij een blessure, verwonding of ontsteking? Je krijgt niet alleen een goed beeld over klachten en blessures maar ook hoe ieder individu zijn eigen Anatomie en Biomechanica heeft. Zelfs per ras ontdekken we dat er behoorlijk veel variatie in de Anatomie en Biomechanica is.

Tijdens deze drie praktijkdagen zal Zefanja en haar team die jaren lang is opgeleid door Sharon May-Davis je meenemen in een ware CSI van een paard. Zij en het paard zullen jou onthullen hoe het leven is geweest. Tijdens deze Module vertellen we je ook altijd over de laatste onderzoeken. De module wordt in het Engels/ Nederlands gegeven maar is makkelijk te volgen.

Onderwerpen die aan bod komen

cez195-neck-fascia– fascia;
– lagen van de spieren en hun functie en verbindingen
– gewrichten en aanhechtingen van spieren;
– pezen en ligamenten;
– bloedvaten;
– hoofd en alle spieren, hioyd, zenuwen;
– lymfeknopen;
– wervels;
– organen.

 

Investering

€595,- inclusief een zeer uitgebreide handleiding en drie praktijkdagen. De groepsgrootte is beperkt, dus iedereen krijgt voldoende aandacht voor zijn of haar specifieke vragen. Ook is er een professioneel team fotografen dat de mooiste beelden vastlegt. Deze worden na de cursus gratis verstrekt aan de deelnemers.

Data en Tijden

Datum:

Holland

 

17 t/m 19 November 2018         Vol
16 t/m 18 Maart 2019                 closed class Anatomie/ Biomechanica students 2018

11 t/m 13 Mei 2019                    closed class Classical Horse Training
14 t/m 16 September 2019        closed class Classical Horse Training

16 t/m 18 November 2019         nog genoeg plek

Engeland

23t/m 25 Maart Worcester        Contact Lindsay Holder
28 t/m 30 Maart Devon             Contact Lindsay Holder

Zweden

6 t/m 8 April  Apelgarden           Closed class Daniel Klein
13 t/m 15 April Apelgarden        Contact Caroline Monthelie

Griekenland

19 t/m 21 April    ( onderzoek Kyrian Horse) Contact Amanda Simpson

Direct bestellen

Naar de webshop