Equine Medical Taping Basisvaardigheden

De grondleggers van Medical Taping waren zich al bewust van het feit dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen. Door het ontwikkelen van tapemethodes die de pijn reduceren en de bloedcirculatie en lymfeafvoer weer herstellen, kan je het paard een handje helpen. Deze module is onmisbaar voor therapeutenen trainers die willen leren hoe ze de beweging van het paard kunnen ondersteunen tijdens blessures. In de tweedaagse cursus worden de laatste ins en outs van deze steeds populairder wordende behandelvorm gegeven aangevuld met een flinke dosis praktijkoefeningen.

 

 

Wat is Medical Taping?

In Nederland is het tapen van paarden erg succesvol en de resultaten hiervan zijn geweldig. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulaire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. In principe is de tape ontwikkeld om het lichaam te ondersteunen tijdens herstel en wel op een manier waarop het lichaam het zelf onder optimale omstandigheden zou doen. In de ruimte onder de huid liggen allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes. Bij een weefselbeschadiging ontstaat een ontstekingsreactie met een daarbij behorende zwelling die ervoor zorgt dat de pijnreceptoren onder de huid onder druk komen te staan en dus een pijnlijk gevoel veroorzaken. Doordat de tape een liftende werking heeft, neemt de druk op deze pijnreceptoren af en daardoor ook de pijn, wat het bewegingspatroon en herstel bevordert.

 

De achterliggende gedachte is dat de bewegingen van de spieren niet alleen invloed hebben op de juiste bewegingen van het lichaam, maar ook op de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur. Op het moment dat spieren niet goed werken door een probleem, kan dat weer resulteren in andere klachten en symptomen. Bij zowel weefsel- als spierbeschadigingen kan de elastische tape het lichaam ondersteunen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleren. Dit is allemaal gebaseerd op het principe van activeren in plaats van fixeren, waardoor de volledige functionaliteit van de spieren behouden blijft. De tape is ontwikkeld met antiallergische, ventilerende en huidvriendelijke eigenschappen, waardoor de tape langere tijd kan worden gedragen.

 

In de verdere ontwikkeling van Medical Taping kwamen ze erachter dat het tapen ook voor andere toepassingen gebruikt kan worden en ook een handig hulpmiddel is om de houding van het paard te kunnen verbeteren.

 

 

Onderwerpen in de module:

  • Activeren van de bloed- en lymfecirculatie bij zwellingen en bloeduitstortingen
  • Beïnvloeden van fascia (bindweefsel) & spieren
  • Behandeling van littekens
  • Peesblessures en –ontstekingen
  • Blessures aan het bewegingsapparaat
  • Spierfunctie verbeteren door tonusregulatie
  • Pijndemping
  • Ondersteunen van gewrichtsfuncties

 

 

Investering

Tweedaagse

€ 395,-

 

Dit is inclusief handleiding die je tijdens de module krijgt aangeboden. Tijdens de twee praktijkdagen word je onderwezen door docenten die zijn opgeleid door Sharon May-Davis en die expert zijn op het gebied van anatomie en biomechanica. De module is gebaseerd op wetenschappelijk en uit de praktijk verkregen informatie.

 

Deze module kan alleen gevolgd worden als je therapeut bent of de modules basisvaardigheden anatomie & palpatie, biomechanica en dissectie hebt gevolgd. We werken met een beperkte groepsgrootte om iedereen persoonlijke aandacht te garanderen.

 

Omdat nieuwe technieken en aanvullingen op de basis van deze stof elkaar nog steeds in een rap tempo opvolgen, vinden er verschillende nascholingen plaats als aanvulling op deze module door middel van eventuele leerbehandelingen of de advanced en masterclass module.

Je ontvangt een certificaat van deelname.
Studie tijd is de tijd die je aanwezig bent op de cursus zelf.

 

 

Data & locaties

Nederland

Locatie:
Aalsdijk 18
4115 LN Asch (vlakbij Culemborg)

 

26 & 27 Juni 2021

 

De dagen starten om 9.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Het is mogelijk om voor deze cursus minimaal één van de dagen een eigen paard mee te nemen voor het praktijkgedeelte.

 

 

 

Direct bestellen

[maxbutton id=”1″]