Whole Horse Dissectie

Voor sommige is het meteen duidelijk wat met deze module wordt bedoeld, maar voor degene die nog niet zo in de vaktaal zitten, zullen we het even kort uitleggen. Tijdens een dissectie wordt een overleden paard helemaal ontleed om erachter te komen wat het verhaal van dat paard is. Heb jij je wel eens afgevraagd waarom een paard op een bepaalde manier reageert en waarom hij bepaalde dingen lichamelijk juist wel of niet uit kan voeren? Hoe vaak hebben we niet geroepen dat we zo graag een kijkje in het paardenlichaam willen nemen om uit te vinden of hij echt niks mankeert of wat hij precies mankeert.

 

Vaak zitten problemen diep verscholen. Toch geeft hetgeen je kunt zien en voelen je verschillende aanwijzingen. Wanneer je aandacht hebt voor de details kun je een schat aan informatie ontdekken. Tijdens de dissectie van het gehele paard neemt het gespecialiseerde team dat is opgeleid door Sharon May-Davis jou mee in het vakgebied waar ze wereldberoemd in is geworden. “What does the inside of the horse tell you about its life?” Wanneer je dit voor het eerst hoort of leest, klinkt dit misschien een beetje luguber en vies. We kunnen je verzekeren dat dit absoluut niet zo is.

 

In deze driedaagse cursus wordt kun je zien en ervaren wat er zich onder de huid van het paard bevindt en krijg je als therapeut, trainer, zadelpasser, bitfitter of hoefverzorger een beter beeld over het ontstaan van problemen en klachten.

 

 

Wat leer ik deze module?

In deze module gaan we op zoek naar het verhaal achter het paard, wat je meer leert over het ontstaan van problemen en klachten en wat de invloed hiervan op het lichaam van het paard is. Daarnaast leer je wat je eraan kunt doen om deze problemen en klachten te voorkomen en op te lossen. Tijdens de dissectie onderzoek je verschillende lagen van het paard. Leer je hoe elke laag zijn eigen functies en structuur heeft en daarnaast deel uitmaakt van het gehele lichaam. Een dissectie maakt als geen andere module duidelijk hoe verschillende aspecten met elkaar in verbinding staan en elkaar beïnvloeden. Dit geeft niet alleen gegevens over de beweging en ontwikkelingen van het paard maar ook veel informatie over blessures, verwondingen of ontstekingen. Elk paard geeft weer nieuwe en andere informatie en laat zien hoe ieder individu zijn eigen anatomie en biomechanica heeft.

 

Maar zo’n dissectie geeft ook heel veel informatie over de middelen die wij gebruiken tijdens het trainen van het paard. Zo leer je wat voor effect verschillende soorten bitten op de mond van het paard hebben en op de beweging van het tongbeen en de voor- en achterbenen. Dit geeft je daarnaast de ideale gelegenheid om de bewegingsbeperking van zadels te onderzoeken. De module helpt je letterlijk om te snappen hoe het paard precies in elkaar zit en reageert.

 

In de drie praktijkdagen word je door Zefanja Vermeulen en haar team meegenomen in het onderzoek naar het leven van het paard, waarbij ze je op de hoogte brengen van de laatste studies. Elk gegeven van het lichaam onthult meer over hoe zijn leven eruit heeft gezien, waardoor je je even waant in een echte CSI-serie.

 

 

Onderwerpen in de module:

  • Fascia (bindweefsel rondom spieren, botten, gewrichten en lichaamsholtes)
  • Lagen van de spieren en hun functie en verbindingen
  • Gewrichten en aanhechtingen van de spieren
  • Pezen & ligamenten
  • Bloedvaten
  • Hoofd met alle spieren, zenuwen en tongbeen
  • Lymfeknopen
  • Wervels
  • Organen

Investering

Driedaagse

€ 625,-

 

Dit is inclusief een zeer uitgebreide handleiding die je tijdens de cursus krijgt aangeboden. Daarnaast is er een professionele teamfotograaf bij de dissectie aanwezig die de mooiste beelden vastlegt en na de cursus gratis verstrekt aan de deelnemers. We werken met een beperkte groepsgrootte om iedereen persoonlijke aandacht te garanderen.

Je ontvangt een certificaat van deelname.
Studie tijd is de tijd die je aanwezig bent op de cursus zelf.

 

 

Data & locaties

Nederland

Dier-N-artsen
Hoogstraat 98a
4909 AV Oosteind

14 t/m 16 Oktober 2021 ( Vol geboekt)

28 t/m30 October 2021 (Closed class Equine.com)

18 t/m 20 November 2021.

 

18 t/m 20 Februari 2021 Thirza Hendriks

 

De dagen starten om 9.00 uur en eindigen om 17.00 uur.
Het is mogelijk om voor de “wetenschap” een paard aan te bieden lees meer.

UK

Please contact Lindsay Holder

Augustus /September 2021

Zweden

Please contact Caroline Monthelie

9 en 11 April 2021 Zweden

België

Please contact Geraldine van der Venne

2021

 

Taiwan

Please contact Thirza Hendriks

 

 

 

 

Direct bestellen

[maxbutton id=”1″]