Voor de deelnemers aan deze cursus is de basis van de biomechanica gesneden koek. Je weet heel goed hoe het bewegingsapparaat in elkaar zit, welke bewegingen natuurlijk en gezond zijn en welke niet en hoe bewegingen tot stand komen. Maar je beseft dat er nog zo veel meer kennis en ervaring te vergaren is op het gebied van biomechanica. In deze tweedaagse cursus gaan we verder in op de basisvaardigheden rondom dit onderwerp en gaan we ons verdiepen in de beweging van het paard en de effecten op het paardenlichaam.

 

 

Waar heb je deze kennis voor nodig?

Een blessure is de nachtmerrie van elke paardeneigenaar, maar helaas krijgen velen hier wel ooit mee te maken. ‘Voorkomen is beter dan genezen’, is een bekend gezegde, maar dat wil niet zeggen dat dit eenvoudig is. Presteren op niveau vergt nu eenmaal behoorlijk wat van een paard. Op die weg naar prestaties komen we verschillende dingen tegen zoals paarden die uit het niets exploderen, staken, steigeren of bokken om te laten zien dat ze het nog niet aankunnen. Of wat misschien nog wel veel erger is; paarden die zich afsluiten voor het ongemak wat ze ondervinden. Zou het voor het lichaam en de psyche van het paard niet veel beter zijn om je paard voor te bereiden op het presteren en dit presteren in logische stappen op te bouwen?

 

In deze module gaan we verder in op de effecten van de training op het lichaam van het paard en de daarbij voorkomende blessures. Door een grote verscheidenheid aan klachten en blessures die in verband staan met andere klachten is het onderzoek naar de oorzaak vaak een grote uitdaging, maar wel zeker mogelijk. Klachten zoals problemen in de bovenlijn worden vaak op verschillende manieren geuit; van staken tijdens het rijden tot niet voorwaarts willen lopen, moeite hebben met buigen en nageven of overspringen in galop. Het kan zijn dat de oorzaak hiervan in de bovenlijn zit (primair), maar het kan ook voortkomen uit een chronische laaggradige kreupelheid (secundair). Tijdens deze module die onmisbaar is voor therapeuten, zadelpassers, trainers en hoefverzorgers leren we letterlijk het paard te zien en beïnvloeden.

 

 

Wat leer ik deze module?

Natuurlijk heb je al een dosis basiskennis over de juiste bewegingen van het paard en hoe bewegingen worden uitgevoerd. Daar gaan we op verder borduren door je te leren om ‘abnormale’ bewegingspatronen te herkennen en eventueel op te lossen. Je leert zien en voelen hoe je compensaties in het lichaam opspoort en hoe bewegingsbeperkingen ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld ook ontstaan door de invloed van bepaalde ziektes en aandoeningen, waarover we de laatste ontwikkelingen vertellen. Dit alles geeft je een goed beeld van alle unieke bewegingen in het lichaam en de verbindingen tussen verschillende onderdelen. Tot slot krijg je beoordelings- en trainingstips om dit vervolgens zelf ook in je werk of training toe te passen.

 

 

Onderwerpen in de module:

  • Anatomie & pathologie
  • Gewrichtsproblemen
  • Blessures
  • ECVM (Equine Complex Vertebral Malformation)
  • Melanomen
  • Video analyses
  • Bewegingsanalyses

 

 

Investering

Tweedaagse

€ 350,-

 

Dit is inclusief handleiding met een naslagwerk van alle informatie die je tijdens de module krijgt aangeboden. Tijdens de twee praktijkdagen word je onderwezen door docenten die zijn opgeleid door Sharon May-Davis en die expert zijn op het gebied van anatomie en biomechanica. De module is gebaseerd op wetenschappelijk en uit de praktijk verkregen informatie.

 

Deze module kan alleen gevolgd worden als je therapeut bent of de modules basisvaardigheden anatomie & palpatie en biomechanica hebt gevolgd. We werken met een beperkte groepsgrootte om iedereen persoonlijke aandacht te garanderen.

 

 

Data & locaties

Nederland

Locatie:

Aalsdijk 18

4115 LN Asch (vlakbij Culemborg)

 

11 & 12 September 2021

 

De dagen starten om 9.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Het is mogelijk om voor deze cursus een eigen paard mee te nemen als case studie tijdens de cursus, maar het is ook mogelijk hier een paard voor te gebruiken dat op de locatie aanwezig is.

Locatie en tijden

Datum:

Zweden
16 & 17Aug 2020 ( 60 min. van Götenborg). Please contact Caroline Montelier

Locatie:
Aalsdijk 18
4115 LN Asch  ( vlakbij Culemborg)

Tijd: 9.00 – 17.00 uur
Je kunt voor deze module minimaal één dag een paard mee te nemen voor het praktijkdeel.

 

 

Direct bestellen

Naar de webshop