Tijdens een assessment wordt een schatting en beoordeling gemaakt van het paard als patiënt. Wil jij weten of je een paard met een medisch probleem goed kan doorgronden en helpen, dan is dit de module om te kijken of je klaar bent voor het echte werk en je de kennis en vaardigheden om dit zelfstandig uit te voeren op zak hebt. In deze vierdaagse training leer je om vanaf de buitenkant van het paard naar binnen te kijken en voelen, het probleem te beoordelen en voorzien van passend trainings- of revalidatieadvies. Na deze module weet je zeker dat je de kennis en ervaring in huis hebt om zelfstandig te werk te gaan.

 

 

Waar heb je deze kennis voor nodig?

We weten allemaal dat je bij blessures en aandoeningen niet zomaar door kan trainen. Het paard gaat compenseren in zijn lijf, waardoor de behandeling vaak alleen maar moeilijker en complexer wordt. Het is dus belangrijk om deze medische problemen op tijd te ondervangen om schade te voorkomen. Het paard kan ons in tegenstelling tot een mens niet vertellen dat hij ergens last van heeft. Neem daarbij ook nog het gegeven dat een paard een vluchtdier is en dus pas echt duidelijk maakt dat hij pijn heeft op het moment dat de problemen vaak al in een vergevorderd stadium zijn. Door goed naar het paard te luisteren en te kijken naar subtiele aanwijzingen kun je blessures echter wel degelijk eerder ontdekken en herleiden waar de problematiek zit om erger te voorkomen.

 

Blessures hoeven niet per se door overbelasting te ontstaan, maar kunnen net zo goed een oorzaak van buitenaf hebben zoals valpartijen, slippen, een klap van een ander paard, enzovoorts. Maar ze kunnen ook ontstaan doordat het paard zijn hals en wervelkolom niet goed gebruikt. Het zoekproces naar een probleem en de oorzaak hiervan kan heel eenvoudig zijn, maar ook lastig en veelomvattend. Zo kunnen kreupelheden voortkomen uit hals- en rugproblemen en hoeft de oorzaak niet perse in het been zelf te zitten. Voor het onderzoek van bewegingsproblemen is heel veel kennis en ervaring nodig. Met de basisvaardigheden en advanced module biomechanica heb je hier wellicht al een begin mee gemaakt en bij het assessment leer je zelfstandiger te onderzoeken.

 

 

Onderwerpen in de module:

  • Anamnese
  • Inspectie
  • Anatomie & palpatievaardigheden
  • Biomechanica en blokkades
  • Bewegingsanalyses
  • Functieonderzoek
  • Aanvullend onderzoek
  • Klachten en oplossingen
  • Verbindingen en compensaties in het lichaam
  • Passive Physio

 

 

Investering

Vierdaagse

€ 650,-

 

Dit is inclusief handleiding met een naslagwerk van alle informatie die je tijdens de module krijgt aangeboden. Tijdens de twee praktijkdagen word je onderwezen door docenten die zijn opgeleid door Sharon May-Davis en die expert zijn op het gebied van anatomie en biomechanica. De module is gebaseerd op wetenschappelijk en uit de praktijk verkregen informatie.

 

Deze module kan alleen gevolgd worden als je therapeut bent of de modules basisvaardigheden anatomie & palpatie, biomechanica en dissectie hebt gevolgd. We werken met een beperkte groepsgrootte om iedereen persoonlijke aandacht te garanderen.

Je ontvangt een certificaat van deelname.
Studie tijd is de tijd die je aanwezig bent op de cursus zelf.

 

Data & locaties

Nederland

Locatie:

Aalsdijk 18

4115 LN Asch (vlakbij Culemborg)

 

1 t/m 4 Oktober 2021

 

De dagen starten om 9.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Het is mogelijk om voor deze cursus minimaal één van de dagen een eigen paard mee te nemen voor het praktijkgedeelte.

 

Direct bestellen

Naar de webshop