the horse inside out

The Horse Inside Out

Uniek online leerprogramma

 

Als paardenliefhebbers willen we natuurlijk allemaal dat onze paarden zo goed mogelijk in hun vel zitten en zonder beperkingen kunnen presteren. Om die reden zouden we soms graag door de paardenhuid heen willen kijken om echt te begrijpen hoe het paard in elkaar zit. Dat is nu mogelijk! Op het online platform van The Horse Inside Out ga je alles leren over het functioneren van het gezonde paard en de afwijkingen die in het lichaam kunnen ontstaan. Je gaat letterlijk een kijkje nemen in het paardenlichaam, hoe gaaf is dat!

Een reis door het paardenlichaam

Door middel van exclusief beeldmateriaal uit dissecties en uitleg over de anatomie en biomechanica leer je het lichaam van het paard beter begrijpen. The Horse Inside Out is een must voor elke paardenliefhebber! Bovendien is het geschikt voor specialisten in de paardenwereld die zich inhoudelijk verder willen verdiepen in hun vakgebied.

The Horse Inside Out is dé manier om toegang te krijgen tot de enorme kennis die Zefanja Vermeulen de afgelopen decennia heeft opgedaan. Zefanja Vermeulen is de oprichtster van Equinestudies. Door de vele dissecties en ontwikkeling van skeletpreparaten heeft ze unieke kennis en beeldmateriaal van het paardenlichaam verzameld die ze met jullie gaat delen in het online leerprogramma: The Horse Inside Out.

In drie delen maak je een reis langs elk facet van het paardenlichaam. En het mooie is: dit kan gewoon vanuit huis, vanachter je eigen computer en op je eigen tempo. Iedere maand geeft Zefanja Vermeulen, expert op dit vlak, live webinars over uitgelichte thema’s en is er ruimte voor verdiepende

Deel 1 - Het gezonde paard

Wat zijn paarden toch geweldige dieren! Het is fascinerend om te zien hoe een paard leeft en wat hij nodig heeft om te kunnen overleven. In deel 1 van de cursus staat het gezonde paard centraal. De verschillende systemen van het lichaam en hun onderlinge samenwerking worden onder de loep genomen. Deze kennis is van belang om eventuele afwijkingen aan het paardenlichaam beter te kunnen begrijpen. The Horse Inside Out is een online cursus waarin tekst wordt afgewisseld met uniek en exclusief foto- en videomateriaal uit de dissecties die Zefanja Vermeulen door de jaren heen gedaan heeft. Zo krijg je letterlijk een kijkje in het paard!

Deel 2 - Het paard in beweging

Beweging speelt een essentiële rol in het dagelijks leven van een paard. In het tweede deel ga je de kennis uit het eerste deel van de cursus inzetten om goed te leren kijken en beoordelen. Wat maakt een paard ‘goed gebouwd’ en welke invloed hebben bepaalde afwijkingen in de bouw? Door paarden in beweging te bekijken, ga je leren welke afwijkingen in beweging er zijn en hoe je ze kunt herkennen. Aan bod komen onderwerpen als bewegingsanalyse, afwijkingen waardoor kreupelheid kan ontstaan en het herstellend vermogen van het paard. Zefanja neemt je mee in de verhalen van paarden die zij op tafel heeft mogen bekijken. Je leest de achtergrondverhalen van de paarden en krijgt een kijkje in hun lichaam door middel van beelden uit dissecties.

Deel 3 - Het paard in de praktijk

In deel 1 en 2 heb je geleerd hoe het lichaam in elkaar zit en dat verschillende onderdelen in het lichaam in verbinding staan met elkaar. In deel 3 worden deze verbindingen nog duidelijker. Door meer te leren over de systemen leer je meer over de gevolgen van bepaalde aandoeningen en de impact hiervan op de andere systemen. Daarnaast wordt er in deel 3 aandacht besteed aan de invloed van het harnachement, de gevolgen van evolutie & domesticatie en de connecties binnen het lichaam.

Praktische informatie

The Horse Inside Out is een online leerprogramma in samenwerking met E-quine.com. Je kunt het programma volgen waar en wanneer jij dat wilt. De cursus bevat naast tekst ook veel video’s, beeldmateriaal, interactieve spelletjes en podcasts. Heb je een deel afgerond? Dan ontvang je een certificaat. De cursus is gebaseerd op wetenschappelijk en uit de praktijk verkregen informatie.

Deel 1 kun je bestellen voor € 139,95. Bestel je alle drie delen samen? Dan betaal je slechts € 279,95. Wil jij letterlijk een kijkje nemen in het paardenlichaam? Meld je nu aan en begin vandaag nog met leren!