equine medical taping masterclass

Passive Physio®

“Daar waar het paard de meeste tijd doorbrengt valt de meeste winst te behalen.”
– Jessica Krul –

Passive Physio gaat over management, hoe je de omgeving van het paard zo kan inrichten dat het paard zijn eigen mentaal en fysiek fit houdt en hoe je op deze manier de (core) houdingsspieren versterkt, zonder te ‘trainen’. Een waardevolle toevoeging voor ieder paard, ongeacht discipline, leeftijd of huisvesting!

Wat leer ik in deze cursus?

Onderzoek van Sharon May-Davis laat ons zien dat onze huidige paarden zwakker zijn dan ooit. We hebben keuzes gemaakt in de sport en fokkerij die nadelige gevolgen hebben voor de fysieke gezondheid van ons paard. Ook de manier van huisvesten staat ver af van dat wat het paard nodig heeft om zijn systeem gezond te houden.

Door de omgeving van het paard aan te passen, kan je een enorme winst behalen op het gebied van fysieke en mentale gezondheid. Jouw werk zit hem vooral in de voorbereiding, door o.a. ruwvoer op verschillende manieren aan te bieden kom je tegemoet aan de behoefte om te browsen en bied je variatie aan in de manier van staan en bewegen gedurende de dag.

 

Tijdens deze cursusdag leggen we het uit hoe Passive Physio is ontstaan en het wetenschappelijk onderzoek erachter.

Onderwerpen die aan bod komen

  • We gaan terug naar de oorsprong…

  • Wat is de blauwdruk van het paard en wat zijn de behoeftes?

  • We gaan kijken we naar de verschillen tussen de primitieve (oer)paarden en ons huidige gedomesticeerde paard.

  • Je leert ook welke gevolgen huisvesting en fokkerij hebben op onze paarden.

  • Je krijgt praktische tips hoe je Passive Physio zelf kunt toepassen.

Praktische informatie

De vergoeding voor deze cursus is € 220,- en wordt gegeven op 3 februari 2024 in Asch.

De cursus wordt gegeven door Tamara Dorresteijn. Tamara is gedragsdeskundige en heeft zich gespecialiseerd in fysiek en management gerelateerde problemen bij paarden. Daarnaast is ze docent en begeleider Hersenwerk voor paarden en teamlid bij Equine Studies. Vanuit haar bedrijf Equine Solutions houdt ze zich bezig met gedragsproblemen, Passieve Physio & Hersenwerk. Voor haar zit de sleutel tot een betere wereld van onze paarden in samenwerken. Ze deelt graag haar ervaringen en kennis die ze opdoet in de praktijk en tijdens de dissecties.

De cursus is gebaseerd op wetenschappelijk en uit de praktijk verkregen informatie. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.