equine medical taping masterclass

Hersenwerk voor paarden®

Het zoeken naar voedsel is iets dat paarden van nature het grootste gedeelte van de dag doen, door onze paarden Hersenwerk aan te bieden, kunnen we hen in die natuurlijke behoefte tegemoet komen. Hersenwerk is een bijzonder fijne tool om het paard mentaal uit te dagen. Hersenwerk bestaat in de praktijk uit voerspelletjes waarbij het paard op zoek gaat naar lekkernijen, verstopt op, in en tussen heel uiteenlopende materialen. Bij Hersenwerk wordt het paard uitgedaagd al zijn zintuigen en motoriek te gebruiken om bij het voer te komen. Deze mentale uitdaging stimuleert hun natuurlijke creativiteit en vindingrijkheid en biedt ontspanning door inspanning.

Voor het gezonde paard, maar zeker ook een mooie tool tijdens revalidatie! Mentale fitheid speelt een belangrijke rol in herstel.

Wat leer ik in deze cursus?

Met Hersenwerk ga je spelenderwijs het gesprek aan met je paard. Het spel is middel om te komen tot meer verbinding tussen mens en paard. Hersenwerken doe je immers sámen met je paard. De juiste begeleiding is essentieel. Door op de vierkante meter samen te werken zal je nog sneller signalen van je paard oppikken, waaraan je anders gauw voorbij gaat.

Zo leer je onder meer hoe het fysiek met je paard is gesteld, waar zijn voorkeuren voor materiaal en voeding liggen en wat de vermoeidheidssignalen van je paard zijn. Je leert wat het belang is van een stappenplan, inschatten wanneer jouw paard hulp nodig heeft en wanneer je hem juist met rust moet laten.

Bovenal gaan we de verdieping in wat Hersenwerk doet op fysiek niveau van prikkelverwerking en het vrij komen van de mooie ontspannende stofjes.

Door het aanbieden van Hersenwerk boost je de mentale gezondheid van het paard, het is echt iets vóór je paard.

Onderwerpen die aan bod komen

  • Wat is Hersenwerk voor Paarden
  • Ontstaan van Hersenwerk voor Paarden
  • Zintuigen van het paard
  • Prikkelverwerking
  • Voorbereiden Hersenwerk sessie
  • Belang van een stappenplan
  • Hersenwerk in de praktijk

Praktische informatie

De vergoeding voor deze eendaagse cursus is € 220. Dit is inclusief handleiding van Equine Muscles gemaakt door Sharon May-Davis. De studietijd bedraagt 1 praktijkdagen waarin je wordt onderwezen door docenten die zijn opgeleid door Sharon May-Davis en die expert zijn op het gebied van anatomie en biomechanica. De cursus is gebaseerd op wetenschappelijk en uit de praktijk verkregen informatie. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

De cursus vindt plaats bij Equinestudies in Asch op 9 maart 2024. We werken met een groepsgrootte van maximaal 12 deelnemers om iedereen persoonlijke aandacht te garanderen.