mastery horse gait analysis

Summit - 'Form to function' - Thirza Hendriks & Zefanja Vermeulen

Op 17 december 2023 organiseren Functional Horse Training (Thirza Hendriks) & Equinestudies (Zefanja Vermeulen) een online summit waar we inzoomen op de vergelijkende anatomie & biomechanica van de zebra, ‘primitieve horses’ en het moderne (sport)paard.

Wat kunnen we leren van de uitkomsten van het onderzoek dat gedaan is? En nog belangrijker: hoe kunnen we deze kennis gebruiken om de fokkerij en de gezondheid en functioneren van moderne
(sport)paarden te optimaliseren?

Kun je niet live deelnemen? Geen probleem: alle sessies worden opgenomen.
Je behoudt 3 maanden toegang tot de herhaling.

Webinar 1 | 9:00 - 10:30

Een onderzoek naar zebra’s: observatie in het wild en bevindingen uit secties

Tijdens deze presentatie leer je over observatie- en dissectieonderzoek van verschillende zebrasoorten in Afrika. Wat kunnen we leren van hun manier van leven? Met welke vraagstukken houden zij zich bezig?

De presentatie gaat verder met twee dissectie-casestudies van zebra’s. We zullen video’s van de zebra’s tijdens hun leven laten zien, evenals uitgebreide beelden van hun dissectie met enkele werkelijk verbazingwekkende bevindingen en prikkelende vragen. Wat zijn de anatomische overeenkomsten en verschillen? Wat zijn de verschillen in gewrichtsgezondheid? Wat is het verschil in spierontwikkeling? Hoe is vergelijkend onderzoek relevant voor de moderne (sport)paardenindustrie?

 

Webinar 2 | 11:00 - 13:30

De verschillen tussen primitieve en moderne (sport)paarden

Deze presentatie richt zich op alle primitieve vragen: Wat is een primitief paard? Wat zijn genetische en anatomische overeenkomsten en bevindingen? Welk verschil is er in hun manier van leven? Hoe communiceren en uiten ze blije emoties, stress, pijn of kalmerende signalen? Hoe gaan zij om met blessures? Hoeveel stress ervaren zij in het leven? Hoe gedragen ze zich in een gedomesticeerde omgeving? Hoe presteren ze in een trainingsomgeving?

 

Webinar 3 | 14:00 - 15:30

Wat kunnen we leren van zebra’s en primitieve paarden om de moderne (sport)paardenfokkerij, het welzijn en de gezondheid te verbeteren?

Deze presentatie gaat over praktische lessen die uit vergelijkend onderzoek kunnen worden geleerd om de moderne (paarden)fokkerij, het welzijn en de gezondheid te verbeteren.

 

Webinar 4 | 15:45 - 17:15

Wat is functionele beweging voor het moderne (sportpaard)?

Gezien de complexiteit en variaties van de biomechanica tussen individuele paarden, ontstaat er een uitdagende taak om vorm te geven aan wat normale beweging inhoudt. Tegenwoordig wordt deze taak steeds moeilijker te overwinnen gezien het niveau van kruising en inteelt dat gepaard gaat met toenemend onderzoek, trainingsmethoden en theorieën over wat correcte beweging inhoudt.

Bij het selecteren en fokken van paarden op mode in plaats van op functie, kan het abnormale normaal worden, simpelweg omdat het zo vaak voorkomt. Met andere woorden, we kunnen zoveel abnormale bewegingen zien dat onze hersenen hierdoor worden beïnvloed door te geloven dat het normaal is. Het normaliseren van het abnormale is gevaarlijk omdat het resulteert in een verlies van functionele biomechanica ten nadele van het paard.
Deze presentatie zal inzicht geven in wat fundamentele functionele beweging en houding inhoudt, gebaseerd op het laatste onderzoek. Gevallen van normale versus abnormale beweging zullen worden gedeeld om uw oog te trainen!

 

Praktische informatie

Datum: 17 december 2023
Tijd: 9:00 – 17:15 CEST
Kosten: Reguliere prijs is € 99,95. Nu met EARLY BIRD korting voor € 79,95.
Herhalingen: Beschikbaar van 17 december ’23 tot 17 maart ’24.
Gesproken taal: Engels

 

Zodra je je hebt aangemeld, ontvang je een bevestigingsmail met je ticket. 5 dagen voor aanvang van de summit ontvangt u een uitnodiging voor de live webinars. De dag na de summit ontvang je een e-mail met de replay-link die 3 maanden geldig blijft. Tijdens het webinar is er de mogelijkheid om vragen te stellen en is er eventuele Nederlandse ondersteuning beschikbaar.