Verdieping op wat de effecten zijn van de training en/of het gebruik van het paard op zijn lichaam

Biomechanica van het paard module biomechanica advancedDe module Biomechanica Advanced is een verdieping van de cursus Biomechanica. Tijdens deze module gaan we in op hoe het paard beweegt en wat de effecten zijn op het paardenlichaam. De module biomechanica Advanced is onmisbaar voor therapeuten, trainers, zadelpassers, hoefverzorgers en (semi-) professionele ruiters die de beweging van paarden beter willen leren herkennen en kunnen beïnvloeden.

Wat leer je in de module Biomechanica advanced?

Tijdens deze module leer je de “abnormale” bewegingspatronen te zien en eventueel op te lossen. Je leert welke “ziektes” invloed heeft op bewegingsbeperkingen.
Ook wordt ruim aandacht besteed aan hoe bewegingsbeperkingen ontstaan en hoe je compensaties in het lichaam kunt zien en voelen.
Tijdens de twee praktijkdagen nemen we je mee hoe wij in de praktijk werken, hoe je veel voorkomende problemen herkent, voelt en geeft we geven je tips hoe wij dit oplossen. Dit geeft je een heel goed beeld van hoe alles zijn eigen unieke beweging heeft en in verbinding staat met elkaar.
De module Biomechanica Advanced wordt in het Nederlands en Engels gegeven, als er internationale studenten zijn maar is makkelijk te volgen. Er zijn paarden op de locatie aanwezig maar je kunt ook je eigen paard mee te nemen als case study tijdens de cursus. Tevens krijg je beoordelings- en trainingstips.

Investering

De module Biomechanica advanced kost € 350,- inclusief een handleiding en twee praktijkdagen. We dragen er zorg voor dat de groepen niet te groot worden; op die manier krijgt ieder paard en mens voldoende aandacht voor zijn of haar specifieke wensen en vragen.  Deze Module kan alleen gevolgd worden als je therapeut bent, of als je de Modules Anatomie & Palpatie en Biomechanica gevolgd hebt.

Locatie en tijden

Datum:
16 – 17 Mei 2020 Holland
31 – 01 Juni 2020 Sweden

Locatie:
Aalsdijk 18
4115 LN Asch  ( vlakbij Culemborg)

Tijd: 9.00 – 17.00 uur
Je kunt voor deze module minimaal één dag een paard mee te nemen voor het praktijkdeel.

 

 

Direct bestellen

Naar de webshop