mrt
7
do
Online Informatie bijeenkomst @ equinestudies
mrt 7 @ 20:00 – 23:00
Online Informatie bijeenkomst @ equinestudies

In deze avond geef ik een presentatie over de Mastery Horse Gait Analysis.

Ik ga vertellen wat de Opleiding precies inhoud.
Ook vertel ik waarom het een belangrijk aspect is in de paardenhouderij.

De presentatie is natuurlijk net zo leuk al alle andere presentaties precies wat je van mij kan verwachten.

mrt
9
za
Hersenwerk @ Equinestudies
mrt 9 @ 09:00 – 17:30
Hersenwerk @ Equinestudies

“zoveel meer dan een spelletje”

Het zoeken naar voedsel is iets dat paarden van nature het grootste gedeelte van de dag doen. Helaas leiden veel paarden door de manier waarop we ze houden, tegenwoordig een behoorlijk saai leven. Door onze paarden Hersenwerk aan te bieden, kunnen we hen in die natuurlijke behoefte tegemoetkomen.

Hersenwerk bestaat in de praktijk uit voerspelletjes waarbij het paard op zoek gaat naar lekkernijen, verstopt op, in en tussen heel uiteenlopende materialen. Bij Hersenwerk wordt het paard uitgedaagd al zijn zintuigen en motoriek te gebruiken om bij het voertje te komen. Het verwerken van de prikkels die binnen komen en de verschillende materialen, bieden het paard ontspanning door inspanning. Zijn creativiteit en vindingrijkheid worden daardoor gestimuleerd, waardoor het paard weer leert ontdekken en oplossingen te vinden. Dit geeft het paard een enorme boost aan zelfvertrouwen. Iets wat vanzelfsprekend doorwerkt in alle andere dingen die jullie met elkaar doen. En bovenal genieten jullie beiden van elkaars aandacht!

Verbinding tussen mens en paard

Met Hersenwerk ga je spelenderwijs het gesprek aan met je paard. Het spel is een middel om te komen tot meer verbinding tussen mens en paard. Hersenwerken doe je immers sámen met je paard. De juiste begeleiding is essentieel, waardoor jullie elkaar steeds beter leren kennen.

Zo leer je onder meer hoe het fysiek met je paard is gesteld, waar zijn voorkeuren voor materiaal en voeding liggen en wat de vermoeidheidssignalen van je paard zijn. Je leert inschatten wanneer jouw paard hulp nodig heeft en wanneer je hem juist met rust moet laten.

Deze dynamiek, het samenspel tussen paard en eigenaar, zorgt uiteindelijk voor meer verbinding en vertrouwen.

Inspannend én ontspannend

Hersenwerk is een hele actieve bezigheid doordat het paard uitgedaagd en gestimuleerd wordt. Maar het werkt tegelijkertijd ook heel ontspannend achteraf. Want nadenken, concentratie en creatief zijn vergen evengoed inspanning.

Daardoor is het zeker voor paarden die bijvoorbeeld als gevolg van een blessure een tijd veel op stal moeten staan heel waardevol. Daarnaast kan Hersenwerk een uitdaging bieden aan oudere paarden en stimuleert het veulens en jonge paarden om de wereld om hen heen te ontdekken en te wennen aan verschillende materialen en geluiden. Wanneer je op deze manier actief met je jonge paard bezig bent, zal er een vertrouwensband tussen jullie ontstaan. Die zal er uiteindelijk voor zorgen dat het paard in zijn latere leven makkelijker leert. Hersenwerk maakt een paard creatiever, ondernemender en vrijer!

mei
4
za
Full Body Stretching @ Equinestudies
mei 4 @ 09:00 – 17:00
Full Body Stretching @ Equinestudies

Flexibiliteit, souplesse en stabiliteit zijn belangrijke pijlers die je nodig hebt om je paard resultaatgericht te kunnen trainen en bovendien blessurevrij te houden. Met een goede warming-up en cooling-down kom je al een heel eind, maar wil je net dat stapje verder gaan in de verbetering hiervan dan is full body stretching absoluut een uitkomst als aanvulling. In deze tweedaagse cursus gaan we de diepte in wat de anatomie en biomechanica betreft en evalueren we het paard in beweging om hier vervolgens passende stretching-technieken op toe te leren passen.

jun
23
zo
Fascia Release Masterclass @ Zefanja Vermeulen
jun 23 @ 09:00 – 17:30
Fascia Release Masterclass @ Zefanja Vermeulen

Fascia ofwel het bindweefsel ligt rondom alle organen, spieren, bloedvaten, zenuwen, botten en gewrichten. Hierdoor geeft het de nodige structuur aan het lichaam. Fascia heeft de functie om lichaamsdelen te beschermen en te ondersteunen. Maar het heeft ook zijn eigen geheugen met bloedvaten en zenuwen.
”Bij een gezond lichaam stromen de vloeistoffen (waaronder voedingsstoffen en afvalstoffen) gemakkelijk in elkaar over. Van compartiment naar compartiment. Wanneer er sprake is van een trauma, kan het fascia verdraaid of samengeperst worden. Hierdoor komt er een blokkade in de doorstroom van de vloeistoffen.”
Fascia kan zich vastzetten en verkleven.