apr
6
di
Biomechanica Zweden @ Caroline Monthelie
apr 6 @ 09:00 – apr 7 @ 09:15
apr
9
vr
Whole Horse Dissection Sweden @ Apelgarden
apr 9 @ 09:00 – apr 11 @ 17:00
feb
10
do
Online Whole Horse Dissection in cooperation with Functional Horse Training @ DierNArtsen
feb 10 @ 08:30 – feb 12 @ 16:30
mrt
3
do
Dissectie @ DierNArtsen
mrt 3 @ 09:00 – mrt 5 @ 17:30
jul
2
za
Body Wraps® @ Equinestudies
jul 2 @ 09:00 – jul 3 @ 17:00
Body Wraps® @ Equinestudies

Soms kan het nodig zijn om een paard een handje te helpen bij zijn lichaamsbewustzijn, zelfvertrouwen, balans en algehele coördinatie. Dat kan zijn als hulpmiddel bij de training of revalidatie, maar ook bij uitdagingen die je misschien tegenkomt in de dagelijkse verzorging zoals spanning bij de hoefsmid, dierenarts, tandarts, tijdens het trailerladen of beleren. De TTouch© bodywraps zijn hierbij een kleurrijk en beproefd hulpmiddel uit de Tellington TTouch© methode, maar om het gewenste effect van de elastische bandages te verkrijgen is het wel belangrijk om te weten hoe ze precies werken.

okt
20
do
Community Dagen Online Whole Horse Dissection @ DierNArtsen
okt 20 @ 09:00 – okt 22 @ 17:00
Community Dagen Online Whole Horse Dissection @ DierNArtsen

The Horse Inside Out organiseert een online dissectie!

Gaaf nieuws! Van 20 tot 22 oktober organiseren we een online dissectie met verschillende experts die tijdens de dissectie hun kennis zullen delen.

Tijdens een dissectie wordt een overleden paard helemaal ontleed om erachter te komen wat het verhaal van dat paard is. Heb jij je wel eens afgevraagd waarom een paard op een bepaalde manier reageert en waarom hij bepaalde dingen lichamelijk juist wel of niet uit kan voeren? Hoe vaak hebben we niet geroepen dat we zo graag een kijkje in het paardenlichaam willen nemen om uit te vinden of hij echt niks mankeert of wat hij precies mankeert. Vaak zitten problemen diep verscholen. Wanneer je aandacht hebt voor de details kun je een schat aan informatie ontdekken.

 

Tijdens de online dissectie kan je thuis, vanachter je eigen computer, drie dagen lang leren van de bevindingen en analyses van experts met diverse achtergronden. Een unieke ervaring die je zoveel kennis over het paardenlichaam geeft! Lijkt dit je wel wat? Laat hieronder vrijblijvend je gegevens achter en we sturen je binnenkort meer informatie over de online dissectie en je ontvangt als early bird een voordelig aanbod. Wie weet tot in oktober!

okt
29
za
Mastery Horse Gait Analysis @ Equinestudies
okt 29 @ 09:00 – 17:00
Mastery Horse Gait Analysis @ Equinestudies

Mastery Horse Gait Analysis

Volledige opleiding

In de Mastery Horse Gait Analysis staat de beweging van het hele paard centraal. Je gaat een verdiepingsslag maken op de anatomie en biomechanica zodat je na afronding in staat bent om een goede beoordeling te maken van het fysiek en motoriek van een specifiek paard. Tijdens de opleiding leer je de theorie over het paardenlichaam en zijn bewegingsapparaat goed te koppelen aan het paard in de praktijk. Je gaat diverse praktische vaardigheden opdoen die je kan gebruiken tijdens het doen van assessments van paarden.

Waar heb je deze kennis voor nodig?

Na het afronden van de hele mastery Horse Gait Analysis ben je in staat een paard op de juiste wijze te palperen, om afwijkingen in de anatomie, biomechanica en motoriek van een paard te kunnen herkennen en om een beoordeling te maken van het fysiek van het paard. Je kan als assessor een analyse maken over de belastbaarheid, rekbaarheid en de toekomstige prestatie van het paard. Deze opleiding is geschikt voor iedereen die meer over het lichaam en de beweging van het paard wilt weten om ze te kunnen ondersteunen goed in hun vel te zitten en fijn te kunnen presteren. Bovendien geeft deze opleiding specialisten zoals bodyworkers of trainers handzame tools om een inschatting te kunnen maken of een paard trainbaar is binnen hun scope of niet.

Het gezonde paard

In het eerste fase ligt de focus op gezonde structuren van het bewegingsapparaat. De manier waarop een paard beweegt heeft te maken met de anatomie en biomechanica. De anatomie geeft aan hoe het paard eruit ziet en welke uiterlijke kenmerken het heeft. Denk maar eens aan de manier waarop het lichaam gebouwd is, het skelet en de spieraanhechtingen. Door middel van palpatie kun je deze structuren vanaf de buitenkant voelen. De biomechanica gaat over de manier waarop het paard beweegt.

Afwijkingen & schades

Nadat je in fase 1 het gezonde paard hebt kunnen zien bewegen en herkennen, ga je in deel twee kennis maken met de afwijkingen. Ook hier spelen anatomie en biomechanica een rol. Je onderzoekt waar afwijkingen en mogelijke schades zich bevinden en welke invloed dit op het lichaam heeft. Dit ga je onder andere observeren bij de primitieve paarden in de natuur. Je gaat verschillende paarden beoordelen op hun fysiek en motoriek. Door middel van palpatie lokaliseer je de afwijkingen en onderzoek je eventuele compensaties in het lichaam. Daarnaast ga je aan de slag met de psychologie van het paard waarin je gaat analyseren welke invloed fysieke ongemakken kunnen hebben op het gedrag.

Assessment van het paard

In fase drie is het tijd om de schades en afwijkingen van dichtbij te gaan zien! Door middel van een 3-daagse dissectie krijg jij een uniek kijkje in het paardenlichaam. Je gaat zien welke structuren je hebt kunnen voelen vanaf de buitenkant en je gaat je verder verdiepen in gewricht-, spier- en peesschades. Daarnaast leer een geheel assessment te doen van een paard. Al je opgedane kennis uit fase 1 & 2 zet je in om verschillende paarden te observeren en te beoordelen. Op deze manier maak je een analyse van de belastbaarheid, rekbaarheid en prestatie van het paard en kan je eventueel een advies geven.

nov
22
di
ECVM en Training @ Online
nov 22 @ 19:00 – 21:00
ECVM en Training @ Online

Research & fieldexperts Thirza Hendriks & Zefanja Vermeulen are one of the founders behind ECVMallbreeds.com, a platform that aims to provide information on Equine Complex Vertebral Information as well as furthering research through data collection.

Daily, we receive emails all over the world with people asking for help regarding this topic. As such, we decided to bundle our forces once more and host a central webinar on ECVM in practice where we will share our experiences with various ECVM case studies worldwide.

We will share stories of various horses including their diagnosis, their prognosis, the management / training plan and where these horses are now. Some of these horses ended up on the dissection table, some horses are currently still living life. This webinar thus really tries to show the practical side of ECVM, so you gain more insight into this complex phenomenon.

 

For more background information please check:
www.ecvmallbreeds.com
www.equinestudies.nl
www.thirzahendriks.com

This webinar is only accessible for clients / students / subscribers of either Equinestudies or Functional Horse Training.

 

Date & Time

Tuesday 22nd of November 19.00 CET (English)
Dinsdag 22 November 21.00 CET (Nederlands)

nov
24
do
Webinar Passive Sta apparaat @ Equinestudies
nov 24 @ 19:00 – 20:00
Webinar Passive Sta apparaat @ Equinestudies

Als we naar de anatomie van het paard kijken dan is het schouder en het elleboog gewricht wel een bijzonder gewricht. Op 24 November ga ik je dit laten zien. We nemen een kijkje in het paardenlichaam om in te duiken op  deze 2 gewrichten en wat is hun kracht en hun zwakte.  Dit webinar geeft je veel essentiële kennis over het lichaam om zo beter te begrijpen hoe het paard functioneert.

Dit webinar vindt plaats op 24-11-2022 om 19:00

https://equinestudies.e-quine.com/product/webinar-anatomie-problematiek-van-de-schouder-en-elleboog/

dec
15
do
Online Informatie bijeenkomst @ equinestudies
dec 15 @ 20:00 – 23:00
Online Informatie bijeenkomst @ equinestudies

In deze avond geef ik een presentatie over de Mastery Horse Gait Analysis.

Ik ga vertellen wat de Opleiding precies inhoud.
Ook vertel ik waarom het een belangrijk aspect is in de paardenhouderij.

De presentatie is natuurlijk net zo leuk al alle andere presentaties precies wat je van mij kan verwachten.