
Soms kan het nodig zijn om een paard een handje te helpen bij zijn lichaamsbewustzijn, zelfvertrouwen, balans en algehele coördinatie. Dat kan zijn als hulpmiddel bij de training of revalidatie, maar ook bij uitdagingen die je misschien tegenkomt in de dagelijkse verzorging zoals spanning bij de hoefsmid, dierenarts, tandarts, tijdens het trailerladen of beleren. De TTouch© bodywraps zijn hierbij een kleurrijk en beproefd hulpmiddel uit de Tellington TTouch© methode, maar om het gewenste effect van de elastische bandages te verkrijgen is het wel belangrijk om te weten hoe ze precies werken.

Kom jij langs op 9 september 2023? *VOL*
Ik heb zoveel leuke dingen die ik jullie graag wil laten zien! Daarom nodig ik je graag uit voor een open dag op onze eigen locatie in Asch.
We hebben een leuk en gevarieerd programma samengesteld. Zo gaan we kijken naar de beweging en de voeten van het paard, observeren we mijn bijzondere Bosnian Mountain Horses in hun eigen omgeving, kun je je verder verdiepen in het paardenoog of ga je leren hoe je de boney landmarks kunt herkennen bij een paard. Uiteraard kun je ook een kijkje nemen in mijn bottencollectie en daag ik je graag uit om te komen puzzelen met verschillende skeletonderdelen. Naast deze verschillende keuze onderdelen geef ik je een presentatie over ons opleidingsaanbod en is er alle ruimte voor eventuele vragen.
Je kunt kiezen uit het ochtendblok of het middagblok. De open dag start in de ochtend om 10:00 uur en zal eindigen rond 13:00. In het middagblok starten we om 14:00 en eindigen we rond 17:00. De open dag is gratis; een ideale manier dus om kennis te maken!
Het ging hard! De open dag zit momenteel helemaal vol. Het is niet meer mogelijk je in te schrijven. Wil je er volgende keer wel bij zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte van de volgende datum.

Paarden tapen is erg succesvol in Nederland, en de resultaten zijn geweldig. Met tape kun je veel ondersteuning geven waardoor de proprioceptie van het paard in enkele minuten zichtbaar is. In deze dagen wordt je meegenomen met alle ontwikkelingen rond om het tapen. Wij geven je tijdens de cursus alle ins en outs van deze behandelvorm.
De Module Kinesiology/Medical Taping is onmisbaar voor therapeuten, trainers en (semi-) professionele ruiters die de beweging van paarden beter willen leren ondersteunen tijdens blessures.
Deze Module bestaat uit een praktijkdag met een ondersteunend theorie gedeelte en heel veel praktijkoefeningen met de paarden.
Onderwerpen die aan bod komen:
Tijdens de cursus komen diverse toepassingsmogelijkheden aan bod, zoals:
- Het tapen bij hoefbevangen paarden
- Tapen bij paarden met heupproblematiek
- Paarden met Kissing spines
- Veulen correctie beentjes

Mastery Horse Gait Analysis
Volledige opleiding
In de Mastery Horse Gait Analysis staat de beweging van het hele paard centraal. Je gaat een verdiepingsslag maken op de anatomie en biomechanica zodat je na afronding in staat bent om een goede beoordeling te maken van het fysiek en motoriek van een specifiek paard. Tijdens de opleiding leer je de theorie over het paardenlichaam en zijn bewegingsapparaat goed te koppelen aan het paard in de praktijk. Je gaat diverse praktische vaardigheden opdoen die je kan gebruiken tijdens het doen van assessments van paarden.
Waar heb je deze kennis voor nodig?
Na het afronden van de hele mastery Horse Gait Analysis ben je in staat een paard op de juiste wijze te palperen, om afwijkingen in de anatomie, biomechanica en motoriek van een paard te kunnen herkennen en om een beoordeling te maken van het fysiek van het paard. Je kan als assessor een analyse maken over de belastbaarheid, rekbaarheid en de toekomstige prestatie van het paard. Deze opleiding is geschikt voor iedereen die meer over het lichaam en de beweging van het paard wilt weten om ze te kunnen ondersteunen goed in hun vel te zitten en fijn te kunnen presteren. Bovendien geeft deze opleiding specialisten zoals bodyworkers of trainers handzame tools om een inschatting te kunnen maken of een paard trainbaar is binnen hun scope of niet.
Het gezonde paard
In het eerste fase ligt de focus op gezonde structuren van het bewegingsapparaat. De manier waarop een paard beweegt heeft te maken met de anatomie en biomechanica. De anatomie geeft aan hoe het paard eruit ziet en welke uiterlijke kenmerken het heeft. Denk maar eens aan de manier waarop het lichaam gebouwd is, het skelet en de spieraanhechtingen. Door middel van palpatie kun je deze structuren vanaf de buitenkant voelen. De biomechanica gaat over de manier waarop het paard beweegt.
Afwijkingen & schades
Nadat je in fase 1 het gezonde paard hebt kunnen zien bewegen en herkennen, ga je in deel twee kennis maken met de afwijkingen. Ook hier spelen anatomie en biomechanica een rol. Je onderzoekt waar afwijkingen en mogelijke schades zich bevinden en welke invloed dit op het lichaam heeft. Dit ga je onder andere observeren bij de primitieve paarden in de natuur. Je gaat verschillende paarden beoordelen op hun fysiek en motoriek. Door middel van palpatie lokaliseer je de afwijkingen en onderzoek je eventuele compensaties in het lichaam. Daarnaast ga je aan de slag met de psychologie van het paard waarin je gaat analyseren welke invloed fysieke ongemakken kunnen hebben op het gedrag.
Assessment van het paard
In fase drie is het tijd om de schades en afwijkingen van dichtbij te gaan zien! Door middel van een 3-daagse dissectie krijg jij een uniek kijkje in het paardenlichaam. Je gaat zien welke structuren je hebt kunnen voelen vanaf de buitenkant en je gaat je verder verdiepen in gewricht-, spier- en peesschades. Daarnaast leer een geheel assessment te doen van een paard. Al je opgedane kennis uit fase 1 & 2 zet je in om verschillende paarden te observeren en te beoordelen. Op deze manier maak je een analyse van de belastbaarheid, rekbaarheid en prestatie van het paard en kan je eventueel een advies geven.

The Horse Inside Out organiseert een online dissectie!
Gaaf nieuws! Van 19 tot 21 oktober organiseren we een online dissectie met verschillende experts die tijdens de dissectie hun kennis zullen delen.
Tijdens een dissectie wordt een overleden paard helemaal ontleed om erachter te komen wat het verhaal van dat paard is. Heb jij je wel eens afgevraagd waarom een paard op een bepaalde manier reageert en waarom hij bepaalde dingen lichamelijk juist wel of niet uit kan voeren? Hoe vaak hebben we niet geroepen dat we zo graag een kijkje in het paardenlichaam willen nemen om uit te vinden of hij echt niks mankeert of wat hij precies mankeert. Vaak zitten problemen diep verscholen. Wanneer je aandacht hebt voor de details kun je een schat aan informatie ontdekken.
Tijdens de online dissectie kan je thuis, vanachter je eigen computer, drie dagen lang leren van de bevindingen en analyses van experts met diverse achtergronden. Een unieke ervaring die je zoveel kennis over het paardenlichaam geeft! Lijkt dit je wel wat? Laat hieronder vrijblijvend je gegevens achter en we sturen je binnenkort meer informatie over de online dissectie en je ontvangt als early bird een voordelig aanbod. Wie weet tot in oktober!