Paarden tapen is erg nieuw en onbekend in Nederland, maar de resultaten zijn geweldig. Met tape kun je veel ondersteuning geven waardoor de proprioceptie van het paard in enkele minuten zichtbaar is. De module Medical Taping wordt gegeven door Sabine Loh, zij is fysiotherapeut en Osteopaat en een expert op het gebied van Anatomie en Biomechanica. Zij geeft je tijdens de cursus alle ins en outs van deze nieuwe behandelvorm.

De Module Kinesiology Taping is onmisbaar voor therapeuten, trainers  en (semi-) professionele ruiters die de beweging van paarden beter willen leren ondersteunen tijdens blessures.

De Module Medical Taping bestaat uit twee praktijkdagen met een ondersteunend theorie gedeelte en heel veel praktijkoefeningen met de paarden. De module wordt in het Engels gegeven maar is makkelijk te volgen.

Onderwerpen die aan bod komen:

Tijdens de cursus Medical Taping komen diverse toepassingsmogelijkheden aan bod, zoals:14917021_10155644006297619_4652153805658990498_o-1

  • het activeren van de bloed en lymfecirculatie bij zwellingen en bloeduitstortingen;
  • beïnvloeden van fascia en spieren;
  • behandeling van littekens;
  • peesblessures en-ontstekingen;
  • blessures aan het bewegingsapparaat;
  • verbetering van de spierfunctie;
  • ondersteuning van de gewrichtsfuncties.

 

Er zal na de module nazorg verleend worden door middel van studiecasussen die je kan inleveren. Tevens is er een gesloten fb groep waarin je kennis en ervaringen kan delen.

Investering

€ 395,-  incl. handleiding, usb stick en twee praktijkdagen.

Dankzij de gelimiteerde groepsgrootte krijgt ieder paard en mens voldoende aandacht voor zijn of haar specifieke wensen. Als je geen therapeut bent is de voorwaarde om mee te kunnen doen aan deze module dat je de modules Anatomie, Biomechanica en Dissectie gevolgd hebt. Neem bij twijfel gerust even contact met ons op.

Locatie en tijden cursus Kinesiologie Taping

Datum:
29 & 30 September 2018
20 & 21 Oktober 2018 ( closed class Alona)

Locatie:
Aalsdijk 18
4115 LN Asch  ( vlakbij Culemborg)

Tijd: 9.00 – 17.00 uur

Het advies is om voor deze cursus minimaal één dag een paard mee te nemen voor het praktijkgedeelte.

 

Direct bestellen

Naar de webshop